Kuvan rajaus

Kuvan rajauksessa, ja varsinkin henkilökuvan rajauksessa voidaan noudattaa neljää eri sääntöä, alla lista ja ohjeet! 😊

kuvanrajaus_evedit

1. Koko vartalo

Perinteinen ja yksinkertainen rajaus henkilökuviin. Pidä huoli, että vähintään pään verran jää tilaa henkilön ylä- ja alapuolelle. Näin kuvasta ei tule ahdasta vaikutelmaa.

 

kuvanrajaus_evedit

 

2. Kun ei aivan mahdu

Kun henkilön mahtuminen henkilökuvaan ei näytä luontevalta vaan tekee kuvasta ahtaan, ota rajaus sääristä. Tarkalleen niin että 1/3 osa jää säärien yläosasta kuvaan. 2/3 osa jää ulkopuolelle.

 

kuvanrajaus_evedit

 

3. Lehden kansi

Tämä mies ei ole, mutta tämä rajaus sen sijaan on on tuttu jokaisesta naisten lehden kansikuvasta. Varmin tapa onnistua tässä on jättää kuvaan 1/3 osa reiden yläosasta rajauksen sisään. Tässä rajauksessa mene myös käsien ehdoilla. Pyri pitämään suorina oleva tai olevat kädet kuvan sisäpuolella, ei rajausta ranteesta poikki!

 

kuvanrajaus_evedit

 

4. Kasvokuva

Varmista kasvokuvan onnistuminen ainostaan yhdellä säännöllä. Silmät ovat aina ylhäältä päin laskettuna ensimmäisessä kuvan kolmannessa. Eli aina ylempänä kuin 1/3 osa. Tällöin rajaus näyttää luontevalta ja ohjaa katseen silmiin! 

Älä koskaan rajaa henkilökuvaa nivelen kohdalta. Eli älä rajaa kuvaa: nilkoista, polvista, ranteista, kyynärtaipeista tai kaulasta. ❌❌❌

Näillä ohjeilla henkilövalokuvasi onnistuu varmasti. 🤩🤩

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista